schage-eiendom

Schage selger Stortorvet 7 til KLP

Schage selger det ikoniske og prisbelønte kontorbygget Stortorvet 7 til KLP for en brutto eiendomsverdi på over 2,5 milliarder kroner. Salget er den største transaksjonen av en enkelt eiendom i Norge siden 2020.

Stortorvet 7 er anerkjent som et av Norges flotteste bygg, plassert midt i hjertet av Oslo sentrum med 360 graders utsikt. Eiendommen på 32 700 m2 er et sentralt knutepunkt mellom Karl Johans gate, Nedre Slottsgate og Grensen. Bygget består av fem historiske bygninger som er koblet sammen og transformert til ett stort moderne kontor og handelsbygg over 12 etasjer. Kontordelen utgjør 2/3 av bygget. Stortorvet 7 har BREEAM-NOR Very Good miljøsertifisering, og er utleid til 10 attraktive leietakere med gjenværende leietid på ca. 12 år. De største leietakerne på kontorsiden er EY, Spaces og Huddly, mens blant handelsleietakerne finner man velkjente navn som H&M, IKEA og Reitan Convenience.

- Vi er svært fornøyde med å ha gjennomført Schage sin største transaksjon av enkeltbygg noensinne. Gjennom 12 år har Schage eid og utviklet denne 32 700 m2 store eiendommen, med høy arkitektonisk og historisk verdi for Oslo. Vi er stolte over byutviklingsgrepet som innebærer både utvidelse og modernisering av bygget. Vi har opplevd en fantastisk interesse for eiendommen, og mottok et stort antall bud etter at Colliers startet prosessen i november. Vi valgte til slutt KLP, noe vi er veldig glade for. Langsiktighet har alltid vært en viktig forutsetning for oss, og eiendommen fortjener solide og ansvarlige eiere slik som KLP, sier Matilda Vinje, administrerende direktør i Schage.

–  Stortorvet 7 vil bli en av de største og flotteste eiendommene til KLP. Bygget passer oss perfekt, og styrker vår eiendomsportefølje. Stortorvet 7 er det største kjøpet av en enkelteiendom KLP noen gang har gjort, og er helt i tråd med vår strategi, sier Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP.

Vinner av Cityprisen for prosjektets bidrag til byutviklingen i Oslo
I februar mottok Schage Eiendom Cityprisen for Stortorvet 7 prosjektets bidrag til byutviklingen. Cityprisen deles hvert år ut til et nybygg eller rehabiliteringsprosjekt som i særklasse har bidratt til bedre bygg og byer. Juryen i Norsk Eiendom omtalte Stortorvet 7 prosjektet som et prosjekt som har vist imponerende presisjon med skreddersydde løsninger. Et helt kvartal med svært kompleks bygningsmasse, og kun 3.500 m2 nybygg, er transformert til et moderne bygg som har bidratt til betydelig økning i antall arbeidsplasser i sentrum og svært fornøyde brukere. Cityprisen er en flott annerkjennelse for Schage Eiendoms utviklingsprosjekt.

Colliers har vært megler i transaksjonen og Advokatfirmaet Bahr har vært selgers juridiske rådgiver.