schage-eiendom

Schage satser tungt på kontorhotell: – Tiden der gårdeieren sendte fire fakturaer i året er snart forbi

Schage har lansert sitt egen konsept for fleksible kontorløsninger. – Kontormarkedet kommer til å endre seg i mye større grad de neste ti årene, enn det har endret seg de siste 30 årene, sier utleiesjef Vegard Netland Martinsen.

AV ØYSTEIN BYBERG
Publisert: 15.09.21 kl. 07:19

– Vi er i godt driv, sier utleiesjef Vegard Netland Martinsen i Schage Eiendom. Han har nylig lansert eiendomsselskapets nye satsning innen fleksible kontorløsninger; Arena by Schage.

Han forklarer at strategien bak er at de ønsker å endre sin forretningsmodell fra å, billedlig fortalt, «drive leilighetsutleie til å drive hotell».

– Kontormarkedet kommer til å endre seg i mye større grad de neste ti årene, enn det har endret seg de siste 30 årene. Tiden der gårdeieren sendte fire fakturaer i året er snart forbi, sier utleiesjefen.

Han sier at deres kunder ønsker maksimal fleksibilitet og minst mulig administrasjon knyttet til sine kontorer.

– Det innebærer at vi må standardisere våre produkter og bygge opp en egen serviceorganisasjon. For å vinne kampen om arbeidstakerne er det dessuten viktigere enn noen gang at vi tilbyr svært attraktive arbeidsplasser for våre kunders ansatte. Foruten riktig beliggenhet og høy standard, innebærer det at de aller fleste daglige behovene må kunne løses under ett og samme tak, så enkelt og sømløst som mulig.

– Denne utviklingen vil være teknologidrevet. Vi mener at vi som gårdeier bør ha alle forutsetninger får å kunne løse disse behovene. Et av flere ledd i denne utviklingen for oss er å etablere vårt eget kontorhotell, sier Netland Martinsen til EiendomsWatch.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arena by Schage har fått tilhold i Skøyen Atrium, som er helt kvartal på 62.000 kvadratmeter, heleid av Schage Eiendom. Skøyen Atrium er i hovedsak en kontoreiendom, men har også noen butikklokaler på bakkeplan. | Foto: Schage EiendomArena by Schage har fått tilhold i Skøyen Atrium, som er helt kvartal på 62.000 kvadratmeter, heleid av Schage Eiendom. Skøyen Atrium er i hovedsak en kontoreiendom, men har også noen butikklokaler på bakkeplan. | Foto: Schage Eiendom

Lokker med rabatter fra start

– Vi har eid Skøyen Atrium i mange år og har et evighetsperspektiv på den videre utviklingen av eiendommen og tilbudet til våre kunder.

– I løpet av kort tid har vi fått en utleierate på over 50 prosent i Arena, men jeg regner med at lokalene vil være tilnærmet fulle før årsskiftet.

– Jeg ser det annonseres med 50 prosent rabatt ut året. Er det et godt utgangspunkt å starte et prosjekt med å gi store rabatter?

– Rabatten er kortvarig og er en fin måte å motivere potensielle kunder som har mulighet for rask tidlig innflytting. Det koster oss lite, om alternativet er å vente på kunder lenger frem i tid. Når beleggsprosenten øker, vil vi bli mindre aggressive i prisingen, sier Netland Martinsen.

– Vi skal levere en god pakke. Vi ønsker å tilby både eksisterende og nye leietakere fleksible lokaler. Vi liker å si at man hos oss kan vokse fra én til 500 ansatte uten å måtte skifte adresse.

Ifølge Schage-toppen er det plass til rundt 2.500 ansatte i hele kvartalet.

– Det blir nok ikke lenge til vi er der. Det gir oss unike muligheter til å ha en stor lokal serviceorganisasjon.

Netland Martinsen opplyser at kapasiteten i Arena er om lag 150 medlemskap.

Har tro på Skøyen

Utleiesjefen opplyser at man under pandemien har vært nede i 30-40 ansatte på jobb pr dag i Skøyen Atrium, men at man etter sommerferien har opplevd en eksplosjon i antallet daglige brukere.

Han mener det blir spennende å se hvordan balansen blir mellom hjemmekontor og kontor, og hvordan reisevanene vil endre seg fremover.

– Skøyen er ved siden av sentrum veldig populært. Vi har leietakere som kommer fra sentrum, men som får leie til litt hyggeligere priser på Skøyen. Vi får også inn leietakere som har holdt til på Fornebu/Lysaker og vestover til Asker, som velger Skøyen med tanke på rekruttering. Skøyen får stadig mer interessante kvaliteter og er ikke minst veldig bra plassert logistikkmessig.

Netland Martinsen trekker frem at tilbudet til brukerne av bygget er nokså komplett, med blant annet to kantiner, treningssenter, helsetjenester, konferansesenter, høy servicegrad og restaurant og dagligvare under samme tak. | Foto: Schage EiendomNetland Martinsen trekker frem at tilbudet til brukerne av bygget er nokså komplett, med blant annet to kantiner, treningssenter, helsetjenester, konferansesenter, høy servicegrad og restaurant og dagligvare under samme tak. | Foto: Schage Eiendom

Premium opplevelse

Schage-toppen sier at Arena-satsningen er strategisk viktig for dem.

– Satsningen ville nok ha kommet uansett, men pandemien har akselerert utviklingen.

– Vi har fått inn noen kunder som har kommet fra andre etablerte aktører. For å få maksimal arealutnyttelse etablerte enkelte aktører veldig tette kontorplasser. Det er ikke bærekraftig over tid. Vi retter oss mot kunder som ønsker lokaler med gode kvaliteter og opplever at dette har truffet godt. Hos oss får leietakerne en mer premium-opplevelse, men vi er likevel ikke i det dyreste segmentet.

Skøyen Atrium blir ikke Schages eneste Arena-lokasjon.

– Vi har som strategi å få flere lokasjoner i Oslo-området etter hvert, sier Netland Martinsen til EiendomsWatch.