schage-eiendom

Quadrum i Vilnius har åpnet dørene

Torsdag 29. september åpnet Schage Real Estate dørene for publikum i sitt nye næringsbygg Quadrum.

Schage Eiendom har investert rundt 100 millioner euro i sitt største og mest ambisiøse investeringsprosjekt til nå. Det miljøvennlige bygningskomplekset ved Neris-elven i Vilnius er bygget i samsvar med de mest moderne arkitekturtendenser. Ordføreren i Vilnius, Remigijus Šimašius, understreket at hans formål er å oppmuntre og bistå initiativer som kan bidra til byens bedre framtid, og at Quadrum er blitt et et viktig bidrag i så måte. Nå ønsker Vilnius å bedre byens infrastruktur og tilrettelegge for nye prosjekter, som igjen vil skape nye arbeidsplasser.

De BREEAM sertifiserte kontorbygningene er både miljø- og folkevennlige og sparer energi; med geotermisk varme, smarte ventilasjons- og belysningssystemer og effektive takkonstruksjoner som sparer på regnvann. Av goder til leietakere nevnes el-sykler, et variert spisetilbud med mange konsepter i første etasjen, treningsrom, barnehage, flere konferanserom og andre ekstra tjenester som sørger for arbeids- og livskvalitet. „Bygget er en god modell for nye forretnings- og kontorbygninger i både Litauen og andre land“ – hevder administrerende direktør Kjetil T. Hanssen i Schage Real Estate.

Bygningskomplekset på 60 000 kvadratmeter har blant annet leid ut lokaler til DNB, et flyselskap styrt av den franske investeringsbedriften Avion Express, rådgivningsbedriften Newsec innenfor finans og eiendom, advokatbyrået Tark Grunte Sutkiene. Blant øvrige leietakere finner vi Unity, Agrowill Group, Baltic Business Centre, Innoera, Outokumpu, Platform Lunar og AgroRodeo.

Utførelsen av prosjektet involverte implementeringer som kan betegnes som historiske hendelser i Vilnius da det i byggeprosessen for „Quadrum“ var flere ting som ble gjort for første gang i Litauen. Det var første gang at geotermisk varme ble innredet i en så stor bygning, indre gårdsrom ble dekorert med 12 meter høye furutrær, det var også første gang det ble arrangert en åpen konkurranse for utsmykking i et samarbeid mellom kunstnere og kuratorsamfunnet. Målet er å benytte samtidskunst for å skape gode møteplasser og engasjement.

Quadrum ble prosjektert av det norske arkitektkontoret Lund+Slaatto. Den arkitektoniske delen ble utført av det litauiske kontoret Arches.