schage-eiendom
Foto: Estate NyheterFoto: Estate Nyheter

Nyetablert reiselivsgigant med stødig kurs i det norske turistmarkedet

Det Schage-eide selskapet Myrkedalen Fjellandsby slår seg sammen med Aurland ressursutvikling i en avtale verdt mellom 1.5 og 2 milliarder kroner, og varsler om en perfekt kombinasjon i kampen for å lokke til seg turister i fremtiden.

Siden slutten av 1990-tallet har Schage Eiendom vært hovedeier i den populære vinterdestinasjonen Myrkedalen Fjellandsby, og drevet frem investeringer på totalt 3 milliarder kroner. Områdets mest populære sommerdestinasjon derimot, organiseres av Aurland Ressursutvikling som eier 50 prosent av Flåmbanen og 50 prosent av Fjords. 

Nå har selskapene fusjonert og representer dermed en gigant innen norsk reiseliv, med mer enn 1,2 millioner gjester i året og en årlig omsetning på 1 milliard kroner.

- De har sommerproduktene, mens vi har vinterproduktene. Det er en strategisk veldig god miks å kunne tilby hele året. Vi står mye sterkere sammen, sier Egil Svoren, adm.direktør i Schage Eiendom til Estate nyheter. 

Svoren bedyrer videre at verdien av reiser og opplevelser sitter i ryggmargen til folk, og at dette er noe han tror vil forsterke seg i tiden fremover. Styreleder Sverre S. Tysland i Aurland Ressursutvikling, spår at Norge vil stå frem som et enda mer attraktivt reisemål fremover og at de fusjonerte selskapene vil stille sterkt i kampen for å lokke til seg turistene.

 – Sammenslåingen er en perfekt kombinasjon som vi har jobbet med over lengre tid, sier Solrun Hjelleflat, konsernsjef i Aurland Ressursutvikling. Flåm – et av verdens mest attraktive reisemål – med Flåmsbanen og vakre Nærøyfjorden som hovedattraksjoner, har flest besøkende i sommersesongen. Mens Myrkedalen er en populær vinterdestinasjon med en klar utviklingsstrategi innenfor det aktive helårssegmentet, sier hun til Estate nyheter.

Hjelleflat blir konsernsjef i det fusjonerte selskapet, som er verdsatt til mellom 1,5 og 2 milliarder kroner. Silva Eiendom Holding er største aksjonær, med en eierandel på 36,5 prosent. Øvrige eiere er Aurland Eige (30,8%), Schage Eiendom (23,0%) og Sogn Sparebank (9,7%).