schage-eiendom

Norske eiere kjøper seg inn i Scala Eiendom

Schage Eiendom selger sine aksjer i Scala Eiendom til hhv. CC Eiendom, Joh. Johannson Eiendom og Colligo. Sammen med eksisterende aksjonærer Fredriksborg og Norgesgruppen danner disse et nytt norsk eierlag i kjøpesenter og utviklingsselskapet Scala.

-        Vi kjøper oss inn i et veldig fint selskap sammen med solide medeiere i et segment vi kjenner og kan godt. Vi har gjennom samarbeidet blant annet på CC Strandtorget på Lillehammer, sett hva Scala står for og er laget av, så dette har vi veldig tro på sier eier og daglig leder i CC Gruppen John Niclas Hage.

CC Eiendom, som er eid av familien Hage fra Hamar, og som fra før eier kjøpesentrene CC Hamar, CC Gjøvik og CC Mart´n får etter denne transaksjonen en eierandel på 10 % i Scala. De vil fortsette å eie de nevnte tre sentrene 100 %.

-        Scala Eiendom er et av bransjens beste selskaper, og vi ser frem til å være med å utvikle selskapet videre sammen med ansatte og øvrige eiere, sier daglig leder i Joh. Johannson Eiendom, Morten Nordheim.

Joh. Johannson Eiendom, som er eid av Johannson-familien og som investerer bredt i flere eiendomssegmenter, får etter denne transaksjonen en eierandel på 9,6 % i Scala.

-        Vi ser dette som en spennende investeringsmulighet sammen med veldig kompetente medaksjonærer i et solid og fremoverlent selskap, sier arbeidende styreleder Bjørn Petter Garder i Colligo.

Colligo er et investeringsselskap eid av familien Garder fra Sarpsborg. Selskapets primære virksomhet er eiendom og finansielle investeringer. Colligo får 6 % eierandel i Scala etter transaksjonen.

Schage Eiendom har sondert markedet for et mulig salg av eierandelen i kjøpesenterselskapet. CEO i Schage Eiendom, Matilda Vinje, er godt fornøyd med både salget og de nye eierne.

-        For oss er dette helt i tråd med selskapets strategi, hvor vi rendyrker Schage Eiendoms kjernevirksomhet, samtidig som vi sikrer styringsfart inn i det nye året. Vi har tatt oss god tid med prosessen for å være helt trygge på at alt vi har vært med på å bygge opp også forvaltes godt fremover. Det er vi sikre på med både nye og eksisterende eiere, sier Vinje.

Eksisterende aksjonærer Norgesgruppen og Fredriksborg vil etter transaksjonen ha eierandeler på hhv. 40,3 % og 34 %.

-        At norske investorer med langsiktig tro på både segmentet og selskapet vårt satser på Scala, tar vi som jobber her som en stor tillitserklæring. Vi skal fortsette å møte oppgaver og muligheter med samme tempo og kraft som før, og gleder oss til å samarbeide med nye så vel som eksisterende aksjonærer. Jeg vil også få rette en stor takk til Schage Eiendom som gjennom mer enn 5 år har vært en svært profesjonell eier og god sparringspartner for oss, sier daglig leder i Scala Eiendom, Hans Jørgen Mørland. 

Kjøper også Rortunet Senter

Som en del av samme transaksjon, kjøper Scala Eiendom Rortunet Senter i Asker fra Schage Eiendom.

-        Rortunet er et nytt og moderne senter med flott beliggenhet i Slemmestad, et sted vi tror kommer til å oppleve vekst og utvikling de neste årene. Vi kjenner eiendommen godt etter å ha forvaltet den for Schage siden den sto ferdig i 2020, sier Hans Jørgen Mørland, daglig leder i Scala Eiendom.

Scala Eiendom eier etter transaksjonen 23 eiendommer med budsjetterte leieinntekter for 2024 på 830 millioner kroner. Selskapet spesialiserer seg på drift og utvikling av handlesentre. Selskapet er eid av Norgesgruppen, Fredriksborg, CC Eiendom, Joh. Johannson Eiendom og Colligo.