schage-eiendom

Vi er utrolig stolte av å kunne ønske EY og Spaces velkommen til Stortorvet 7

EY flytter til Stortorvet 7 i Oslo, etter 20 år i Bjørvika. Samarbeidet med Schage Eiendom og Spaces skal både gi dem nye moderne lokaler og større fleksibilitet.

– Vi er stolte over at EY valgte Stortorvet 7 (S7) som deres nye adresse i Oslo. Ikke minst er vi fornøyd med partnerskapet mellom EY, Spaces og Schage, som vil møte EYs behov for fleksibilitet, sier Egil Svoren, administrerende direktør i Schage Eiendom AS.

Kvartalet S7 omfatter adressene: Stortorvet 7, Grensen 2–4, Nedre Slottsgate 12 og Karl Johans gate 15. Det er tilsammen 31.000 kvadratmeter, hvorav 20.000 kvadratmeter kontor og 11.000 kvadratmeter handel.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått på plass en så stor leieavtale midt i et ganske krevende år for mange små og store virksomheter. Våre eiere tok en stor, men velkalkulert sjanse da vi i juni i år igangsatte rehabiliteringen med en totalkost på 1.3 milliarder kroner, uten å ha en eneste leietaker på plass, sier Svoren.

Med EY og Spaces på plass er kontorarealene nå fullt utleid. Når det gjelder handelsarealene i kvartalet er det allerede klart at Hennes & Mauritz flytter tilbake med tre av sine butikkonsepter når rehabiliteringen er ferdig. Frem til ferdigstillelsen vil det jobbes videre med å lande en god butikkmiks i de resterende ledige handelslokalene.

– Vi er trygge på at S7-kvartalets beliggenhet vil være attraktiv for andre sterke merkevarekonsepter og at handelslokalene, i sin nye tidsriktige drakt, sterkt vil kunne bidra til ytterligere revitalisering av «High Street shopping» i Oslo, fremhever Svoren.

Illustrasjon: 3D EstateIllustrasjon: 3D Estate

Kombinerer kontor og coworking

– Vi er veldig fornøyd med denne nye avtalen. Parallelt med signering av avtalen med utleier Schage Eiendom har vi også inngått en avtale med IWG Spaces (Regus) som gir oss tilgang til møteroms- og coworking fasiliteter i våre nye lokaler. Avtalen gir videre alle Oslo ansatte tilgang til Spaces coworking fasiliteter i både Oslo og resten av verden, hvilket gir oss alle en betydelig fleksibilitet i hverdagen, sier Christin Bøsterud, administrerende direktør i EY Norge AS.

– Spaces Stortorvet 7 vil bli et spennende tilskudd til IWG’s globale portefølje av kontorfasiliteter i mer enn 1.100 byer og i forsteder. Som en av pionerene innenfor fleksible arbeidsplasser, er vi unikt posisjonert for å hjelpe bedrifter i en ny måte å jobbe på i et internasjonalt nettverk, sier Thomas Weedon, Country Manager for IWG.

Illustrasjon: 3D EstateIllustrasjon: 3D Estate

Fokus på bærekraft

Når det nye bygget står klart i 2023, vil EY disponere de fire øverste etasjene, i kombinasjon med den fleksible kontorløsningen som avtalen med Spaces gir tilgang til. I utformingen av de nye lokalene vektlegges både ansatte- og kundeopplevelsen, i tillegg til de miljøbevisste valg som tas gjennom hele planleggingsprosessen.

– Vårt fokus på bærekraft, herunder det å ivareta miljø og redusere vårt klimaavtrykk, betyr at lokalene våre blir BREEAM-sertifisert og all planlegging og utforming i prosjektet vil bære preg av bærekraftige valg. Det innebærer blant annet at vi i kjelleretasjen vil finne både «drive-in sykkelparkering», treningsfasiliteter og garderober. Vi vil også ha tilgang til en eksklusiv takterrasse for EY, mens øvrige deler av taket vil ha en bar/restaurant åpen for publikum. Det er spennende å få anledning til å delta aktivt i den planleggingsprosessen som nå står foran oss, sier Bøsterud

Malling & Co har vært rådgiver for Schage Eiendom, mens Akershus Eiendom har vært rådgiver for EY og Spaces i denne prosessen.

Saken er hentet fra NE.no og kan leses her.

Av Silje Rønne
E-post: silje@estatemedia.no